3D effect Ruscona

Zdravím Vás žienky!
Dnes by som Vám chcela ukázať pre mňa veľmi zaujímavé zdobenie, ktoré som už dávnejšie „odkukala“ z Instagramu. Samozrejme od koho iného ako od Rusky 😊 Neviem ako Vy, no ja ich zdobenia zbožňujem a pri niektorých niekedy ani nedýcham. Mimochodom-kvôli nim som sa stala závisláčkou na Instagrame 😃

Toto zdobenie pre niekoho možno vyzerá trochu prehnane, no keď ho použijete iba na prstenník, prípadne na prstenník + prostredník a ostatné necháte klasické celofarebné - efekt je úžasný, pretože vynikne 😊 .

  1. 2 farebné gély
  2. Foil Gel Gold
  3. Foil Gold
  4. Štetec Liner 7
  5. Sculptural Build Gel
  6. Ukončovací lesk

Pre postup som si vybrala dva farebné gély v tmavšom fialovom odtieni (Magic lila a Glitter Lila). Podľa mňa totiž toto zdobenie krajšie vyznie na tmavších farbách. Skúšala som to aj na jemnučko ružovej, no tam mi to akosi vôbec nevyniklo.

3D effect Ruscona
  • Typ som si ako väčšinou zmatnila blokom. Poriadne som ho oprášila kefkou na prach a naniesla obe farby-Glitter Lila a Magic Lila.

    Štetcom Liner 7 som sa snažila vytieňovať prechod medzi farbami. Pri tomto kroku sa nemusíte báť štetcom „behať“ po nechte 😊 . Popri tieňovaní si kľudne môžete štetec namáčať do farebného gélu ak sa Vám zdá nejaké miesto slabšie 😊 .

    Ak Vám tieňovanie veľmi nejde, tak pri týchto glitrových géloch to ide oveľa ľahšie 😊 .

    Nesmieme zabudnúť do lampy na 2 minútky, a po vybratí nanesieme lesk alebo modelačný gél, ktorý dáme tiež vytvrdnúť na 2 minútky. Po vybratí zotrieme výpotok a zmatníme necht 😊 . 3D effect Ruscona
  • Necht je zmatnený a teda pripravený na zdobenie. Štetcom Liner 7 a Foil Gelom Gold som si najprv nakreslila „šikmý stred“ - teda tie najväčšie tvary a potom som hore a aj dole domaľovala ostatok.

    Po namaľovaní som dala typ do lampy na 2 minútky, a odtlačila som Foil Gold. 3D effect Ruscona
  • Tento krok som robila modelačným gélom Sculptural Builder Gel. Má špeciálnu konzistenciu, ktorou sa toto zdobenie dá realizovať.

    Najprv som si teda vyplnila „šikmý stred“ alebo ako to nazvať 😃 . Opäť štetcom Liner 7. Potom ostatok.

    Kľudne to robte postupne a do lampy dajte typ častejšie, no stačí na pár sekúnd. Je to preto, aby ste pracovali v kľudne a nebáli sa, že sa Vám to roztečie 😊 . Keď som toto robila ja, typ som dala do lampy asi 4 krát na 20 sekúnd.

    Keď som to celé dokončila, tak som dala do lampy na dve minútky. 3D effect Ruscona

Ak by Vás toto zdobenie zaujímalo aj v iných farbách, pripravila som si pre Vás ďalšie tri typy, ktoré vidíte na začiatku. Vy to samozrejme môžete použiť v tých Vašich 😊 .