ODCHLIP = Nepríjemnosť, s ktorou sa stretla snáď každá nechtárka.

Pre tie, ktoré nevedia čo taký odchlip je, napíšem vysvetlenie: jedná sa o odlúčenú časť gélu od prírodného nechtu. Zákazníčky to poznajú v podobe oddelenej vrchnej časti gélu – v praxi v podobe zachytávania vlasov. Nechtárky zase počas brúsenia, kedy nedokážu zbrúsiť prechod gélového nechtu s prírodným nechtom do stratena a gél sa im stále "odštiepa". Vtedy je najvhodnejšie necht urobiť nanovo, a nesilovať to, pretože takto vymodelovaný necht držať nikdy nebude.

Prečo odchlip?

O tomto by snáď každá profi nechtárka vedela písať romány. Dôvodov, prečo sa robia odchlipy je nespočetne veľa a aby to bolo prehľadné zoradila by som ich do nasledujúcich bodov:

  1. Nikdy nezabudnúť odmastniť prírodné nechty.
  2. Vždy musíte mať po brúsení dôkladne oprášené nechty od prachu.
  3. Pred modeláciou si ruky radšej nekrémujte.
  4. Prírodného nechtu sa už nesmiete dotýkať (veľa zákazníčok/niekedy aj nechtárok má tendenciu prejsť po nechte prstom).
  5. U zákazníčok vylúčiť podopretie hlavy rukami, telefonovanie, smrkanie, prehrabovanie vo vlasoch.
  6. V prípade ak vaše gély vyžadujú použiť pred modeláciou prípravné tekutiny, aplikujete Nail Prep (slúži na dehydrovanie nechtovej platničky) a hneď Primer (slúži na dokonalé priľnutie gélu k nechtu), ktorý necháte zaschnúť 1-2 minútky.
  7. Ak sa jedná o náš podkladový gél Ruscona, musíte ho nanášať v extrémne tenkej vrstve - ako keby ste ho vmasírovali do nechtu. V prípade že ho dáte ako lak – teda ho použijete nesprávne, môže spôsobiť odchlipy.
  8. Vždy dbajte nato, aby ste sa nedotkli kožičky pri nanášaní gélu.
  9. Zatečený gél ku kožičke.
  10. Nesprávne vymodelovaný „C-oblúk“ – gél sa nemá len tak nacapkať, nech ho tam je veľa, ale musí mať správne rozmiestnenie – a samozrejme žiadne hrboly.
  11. Musíte dávať pozor na žiarovky v lampe. Je dôležité sledovať ich a vymieňať ich pravidelne.
  12. Nekvalitný materiál. Ak dodržiavate všetky body tak ako máte, potom skúste zvážiť, či materiál, ktorý používate naozaj stojí zato. Pri niektorých materiáloch totiž gély neobsahujú dostatočné množstvo zložiek, ovplyvňujúce priľnavosť gélu k prírodnému nechtu.

Tieto body slúžia ako pomôcka proti odchlipom, no nie je zaručené, že sa vám nebudú robiť aj napriek tomu, nakoľko vždy záleží od znalosti nechtárky.
V takomto prípade odporúčame absolvovať odborné školenie a následný domáci tréning 😊

Dievčatá nechtárky – ak by vás ešte niečo napadlo, čo mi tu v bodoch chýba, kľudne to napíšte do komentov a pomôžete začínajúcim nechtárkam, lebo aj ja môžem niečo zabudnúť aj keď som sa snažila spomenúť všetko 😊

V prípade ak by ste mali nejaké otázky, kontaktujte ma 😍