Keďže nám začína „Babie leto“ pripravila som si pre Vás blog s veselými farbami, nakoľko sa ešte stále neviem vzdať výrazných odtieňov a preto mám ešte dôvod na túto divočinku :D Verím, že si to užijete ešte so mnou, nakoľko ďalší blog už bude určite s jesennou tematikou :)

Veľmi veľa z Vás mi písalo, že neviete ako sa aplikuje fólia a že Vám to stále pekne neodtlačí a to ma priviedlo k myšlienke napísať ďalší blog. V súčasnosti sú fólie asi najžiadanejšie zdobenie, takže myslím, žeby ho mala ovládať každá nechtárka.

Fólia sa dá aplikovať rôznymi spôsobmi:

Môžete ju odtlačiť na gél, ale aj na lepidlo. Ja som sa rozhodla urobiť pre Vás postup so špeciálnym foil gélom, na ktorý sa fólia aplikuje veľmi jednoducho. Môžete si vybrať medzi zlatým, strieborným a čiernym foil gélom. Ja som si pre Vás vybrala zlatý foil gél , nakoľko idem odtláčať zlatú fóliu :)

Toto zdobenie robievam iba na koniec nechtovej modelácie, čiže na prebrúsený, blokom zmatnený necht.

Čiže ako prvé, štetcom Liner 7 nanesiem ornamenty na necht a dám vytvrdiť do lampy na 2 minútky. S foil gélmi, viete urobiť ornamenty na „prvý šup“ , nakoľko sa Vám tento gél vôbec neroztečie – máte čas sa s tým vyhrať :) Po vybratí z lampy nezotierame výpotok a odtlačíme fóliu. Veselé farby Ruscona Veselé farby Ruscona

Fóliu sa snažíme dôkladne odtlačiť pritláčaním na nechtík. Odtláčame vždy farebnou stranou k Vám- nikdy nie naopak!

Po odtlačení fólie, môžeme zdobiť ďalej.

Vezmeme si akrylové farby (ja používam Polycolorky) , vytlačíte si trošku farby na paletku, a rozriedite s vodou. Pri tomto kroku treba pracovať trošku rýchlejšie, aby Vám farba nezaschla. Rozriedenú farbu si nanesiete do „rožteku“ kde začínate zdobiť, a prechádzate štetcom do stratena. Pri tejto práci si často utierajte štetec do utierky, aby ste to nemali veľmi „voďavé“. Po zaschnutí, už len zakončíme čiernymi linkami a dáme lesk :). Konkrétne Sapphire Glanz Gel, ktorý krásne zafixuje fóliu i akrylové farby :).

Dúfam som Vám trošku pomohla a opäť mi budete posielať fotky Vašich prác ako z minulých zdobení :). Budem sa tešiť.

Veselé farby Ruscona